Packbord är smidigt när du ska skicka varor till kunder

Befinner mig idag i Borås. En klassisk ort när det gäller postorderhandel. Här har några av Sveriges mest framgångsrika postorderföretag växt fram. Företag som Ellos, Hobbex och Haléns har du säkert hört talas om. De startades av entreprenörer med Knalleanda här i staden som ligger ett par mil ovanför Göteborg.

Borås är idag tack vare sin postorder långt fram inom e-handel. Att gå från postorder till e-handel är inte ett stort steg, skillnaden är att kunder istället för en papperskatalog numera också kan beställa varor direkt från en hemsida. När du anländer till Borås söderifrån kan du se hur staden växer, det byggs mycket nya lokaler kopplat till logistik och e-handel vid området Viared.

Jag besökte en lokal e-handlare för att ta en lunch. Efteråt åkte vi tillbaks till hans företag och jag fick göra ett besök på kontoret. Han nämnde att bra arbetsbänkar är viktiga för mindre bolag som sköter all packning och leverans på egen hand.

Vi gick vidare från hans kontor in till deras lager. Bolaget hade ett enormt lager av leksaker på lagret. Ja, det är just leksaker han säljer. Företaget är fokuserade på miljövänliga leksaker som inte är skadliga för barn eller miljön. De har funnits i drygt 10 år och senaste 5 åren har de haft en e-handel. Han berättade att deras verksamhet växer rätt bra nu, de gynnas bra av trenden med miljövänliga produkter som ökat sedan Greta Thunberg blev känd.

Får faktiskt säga att jag blev imponerad av hur snyggt och välordnat det var på lagret. Vid ett packbord inne i lokalen stod en kille och packade ned varor som skulle iväg för leverans till kunder. Packbord som jag sett innan var mestadels stålbänkar med lite pappersrullar samt saxar. Här hade de ett väldigt praktiskt packbord komplett med stora rullar papper, hyllor för kartonger, packlådor, skärverktyg samt en datorskärm som visade varje paket som var på väg att packas.