Vibostugan har levererat vårt attefallshus

Nu är vårt nya attefallshus levererat och uppe på gården. Vibostugan gjorde ett fenomenalt bra jobb. Det har varit en smidig process från att vi beställde huset i april till att vi fick det nu i veckan. Det var verkligen så enkelt som det såg ut. Det var lite speciellt att få ett mindre hus levererat och placerat på trädgården. Vi bestämde oss för Attefallshus Vibo Elegant 29-1 Funkis. Vitt och fint på 29 m². Vårt nästa steg blir att färdigställa sovrum, badrum och allrum med köksdel. Vi har haft en god dialog med Vibostugan och de har planerat inredningen så att vår vision ska kunna bli verklighet. Jag blev riktigt lycklig när jag äntrade huset. Det ser väldigt bra ut.

Uthyrning av attefallshus på Airbnb och booking.com

Vi planerar att ha attefallshuset som bostad åt gäster. Innan Corona-krisen hade vi hyrt ut vår källare på Airbnb i cirka ett halvår. Vi har gillat den extra inkomsten och möjligheten att träffa nya spännande människor, men kände att det ibland blev lite för mycket att ha folk i huset i tid och otid. Vi har funderat på attefallshus tidigare och nu när vi fick lite extra andrum under denna speciella vår slog vi till. Det kommer bli en bra balans mellan att ha lite koll på våra gäster, men samtidigt ge dem möjlighet att vara för sig själva utan att känna att vi övervalar dem. Nu kommer vi även börja använda booking.com vilket jag blev rekommenderad av en gäst som var här i januari.

Om det är någon som funderar på att hyra ut sin bostad kan jag verkligen rekommendera det. Det är inte bara en extra inkomst utan även en möjlighet att få nya perspektiv och nya erfarenheter av världen. Det är väldigt intressant att prata med gästerna och även att se skillnaden mellan olika människor. Vissa är väldigt pratglada och sociala, medan andra helst håller sig för sig själva. Så om du funderar på det är mitt råd; gör det bara!