Trädfällning på rätt sätt

Det finns bra sätt att fälla träd på och det finns dåliga sätt. Det dåliga är när man ger sig på att göra det själv och råkar fälla stora grenar rakt ner på tomtens skjul. Det var väl någonstans där jag insåg att jag måste anlita professionell hjälp med vår trädfällning, speciellt med tanke på att vi har grannarna så tätt inpå. Jag vill ju inte ”råka” fälla ett halvt träd in i någons vardagsrum.

Sektionsfällning – en annan typ av trädfällning

En riktig trädfällare kan sina grejer. Till hjälp finns både skylift och klätterutrustning och det var det sistnämnda vår trädfällare använde sig av. Metoden kallades för sektionsfällning och är en typ av trädfällning man använder sig av i just lite tätbebyggda områden och svåråtkomlig terräng. Väldigt imponerande att se faktiskt!

En stubbfri trädgård med solinsläpp

De startade från marken och klättrade uppåt samtidigt som de kvistade av det. Väl uppe började man sedan kapa trädet bit för bit, för att få det i lagom stora delar som är lätta att avlägsna.
Inte nog med det så erbjöd dom även en tjänst som kallas för stubbfräsning, så det hela slutade med att dom även gav sig på våra envetna gamla stubbar som stått i vägen för oss i så många år. Nu återstår det bara för oss att så lite nytt gräs på dessa ställen och sedan har vi fått oss en helt ny trädgård där solen nu även tar sig in. Jag är verkligen så himla nöjd!

Så här i efterhand fattar jag inte varför jag inte anlitade en riktig trädfällare från första början, då hade vi även haft vårt skjul kvar vid det här laget. Men som sagt, hellre skjulet än grannens vardagsrum. Ta nu mitt råd och anlita en trädfällare för er trädfällning och få ett riktigt bra resultat.