Källaren skulle behöva en redig torrsugning

      Kommentarer inaktiverade för Källaren skulle behöva en redig torrsugning

Sveper en kopp java och knaprar på ett par skorpor framför datorn. Letar efter hjälp med mitt hus som jag behöver fixa. Upptäckte att väggarna i källaren blivit fuktiga. Källaren ligger under marken så jag misstänker att ett tätskikt börjat släppa igenom fukt/vatten. Behöver någon form av torrsugning eller i alla fall få bukt med fukten så källaren inte blir antastad av fuktskador eller mögel. Ska höra med lite vänner som har byggfirma om de kan hjälpa till med torrsugning. Alternativet annars blir att anlita en firma som kan lösa problemet.

Tror inte det är en katastrof men man blir lite lyhörd när grannarna säger att jag ska ta tag i det innan källaren blir vattenfylld. Har lite maskiner och förvaring av torrvaror i källaren, detta kommer jag flytta upp i huset om strulet fortsätter.

På utsidan huset set allt bra ut och jag ser inga fuktskador på fasaden. Funderar på om jag även ska kolla upp hur det ser ut i garaget. Garaget ligger på samma mark i närheten och har stått där i 30-40 år med lite reparationer genom åren.

Det mesta kan man ofta fixa själv på huset. Har målat om fasaden i ett par omgångar genom åren och taket byttes ut för drygt 3 år sedan. Är intresserad av att bygga en liten friggebod eller Attefallshus på tomten, som jag kan hyra ut till studenter. Detta skulle ge extrainkomster och täcka kostnaderna för driften av huset.

Nu närmar sig sommaren med stora steg och har börjat planera min semester. I år blir det under omständigheterna ingen resa utomlands. Jag ska åka iväg till Österlen med ett par vänner under 1 vecka och bara njuta av avkoppling, kalla öl och lite andra aktiviteter. Har man lite tur blir det sol och värme, men Sverige kan i vanlig ordning även erbjuda regn och kyla, det är man van vid.