Har äntligen en säker lägenhetsdörr

      Kommentarer inaktiverade för Har äntligen en säker lägenhetsdörr

Att känna mig säker är för mig viktigt, speciellt i min egen lägenhet. Det var därför som jag bad hyresvärden om att få en ny och säker lägenhetsdörr. En lägenhetsdörr som har extra säkerhetsfunktioner som kan hålla ute oönskade gäster och andra brottslingar.

Utöver ett titthål som ger en bra blick av vad som händer utanför lägenheten, ska den också ha ett hänglås utöver det vanliga låset. Med hänglåset går det att hålla dörren låst och stängd från alla ovälkomna, även dem som har en extranyckel. En favoritfunktion som jag vill att den nya lägenhetsdörren ska ha är att handtaget inte går att trycka ner överhuvudtaget när dörren är låst med nyckel. På så sätt kan dörren inte öppnas eller tvingas upp med ett välplacerat kort i dörrspringan (som man ibland ser på film och TV).

Enligt hyresvärden kommer det ta ett tag innan dörren till min lägenhet kommer att bytas ut, detta då man inte kan bara byta ut en dörr i lägenhetskomplexet. Ska en dörr bytas ut måste alla andra lägenhetsdörrar bytas ut. Hyresvärden måste också ge alla hyresgäster några veckors varsel innan byte av dörrar kan börja. Så det kommer med andra ord inte bli någon ny lägenhetsdörr innan sommarsemestern.