Elektriker i Borås

      Kommentarer inaktiverade för Elektriker i Borås

Att arbeta som elektriker i Borås är det bästa jag har gjort. Nu är det ju så att jag bor i Borås så därför arbetar jag också här, men jag tycker att Borås är en lagom stor stad och utbudet av kunder är stort så jag behöver inte söka kunder någon annanstans. Jag började arbeta som elektriker redan i början på 2000-talet, då som anställd. Jag trivdes rätt bra på det företaget jag fick min första elektrikertjänst och arbetade där under ett par år och lärde mig jättemycket. Att jag blev elektriker var faktiskt något av en slump. Men absolut inget jag har ångrat, tvärtom.

Varför elektriker?

Som många andra ungdomar så var det svårt att bestämma sig för vad man ville bli när man var i tonåren. Att ta ett mer eller mindre livsviktigt beslut när man är 15-16 år är inte helt lätt. I den åldern känns det som att det är livsavgörande. När man sedan har blivit äldre så vet man att många omskolar sig senare i livet och nuförtiden finns det alla möjligheter att läsa diverse kurser och utbildningar på äldre dagar. Förutsättningarna har ändrats en hel del mot när jag var ung och skulle välja inriktning. Att jag valde att läsa el och tele på gymnasiet var för att jag hade flera kompisar som skulle gå den inriktningen. Själv visste jag inte alls vad jag ville bli utan gled med på ett bananskal in på den linjen.

Installationselektriker på högskolenivå

Efter gymnasiet var det plötsligt det mest naturliga för mig att jag skulle fortsätta att utbilda mig inom el, och det blev en elutbildning på högskolan med inriktning till installationselektriker. Så jag gick mina år och började sedan arbeta mot företag med att installera el. Idag är jag egen företagare med 10 anställda och ångrar inte en dag att jag valde elektriker som yrke.